torstai 9. lokakuuta 2014

Päivittelyä päivittelyn ilosta

9.10.

Viime päivityksen jälkeinen aika on kulunut vahvasti koulun merkeissä. Päivät ovat kääntyneet aamusta iltaan koulun penkkiä kuluttaessa, kurssien tehtäviä vääntäessä, väliajoilla syödessä ja jutellessa muiden vaihtareiden kanssa kuin huomaamatta. ”Läksyt” ovat olleet yllättävän aikaavieviä. Jokaiselle kurssille väännetään viikoittain jotain parin a-nelosen raportteja, case-tehtävien vastauksia, ryhmä esityksiä ym. ja luettavaa muutama kymmentä sivua kerrallaan. Yrittävät varmaan pitää kiireisinä. Voisin yrittää ottaa tavoitteeksi hoitaa nämä jutut samana päivänä, sillä edellisen päivän taktiikka ei tuota kovin miellyttäviä tuloksia.

Tiistaina tapasin vihdoin OUSSEP-buddyni Yukin. Juteltiin niitä näitä vaan reipas tunti ja tutustuttiin. Ihan leppoisen oloinen kaveri, mutta kosketuspinta henkilökohtaisella tasolla tuntui jäävän vähän heikoksi, mutta ehkä tilanne paranee vanhetessaan. Yuki on intohimoinen jalkapallon seuraaja, joka pelaa kaveriporukkansa kanssa myös puulaakifutsalia ja on intohimoinen toisen Osakan joukkueen kannattaja. Ainakin futispelissä pitää hänen kanssaan käydä jossain vaiheessa ja toivottavasti pääsen myös palloa potkimaan mukaan jossain vaiheessa. Yliopiston puolelta olisi tarjolla vaikka minkälaista harrastustoimintaa erilaisissa klubeissa sukeltamisesta taistelulajien kautta kuoroon ja astronomiaan. Liikuntapuolella ainakin homma otetaan vaan vähän turhan vakavasti, kun mitään lajia en erityisen intohimoisesti harrasta. Harjoituksia on viitenäkin päivänä viikossa arkisin ja viikonloppuisin koko toinen päivä. Kitaransoittomahdollisuudet rajoittuvat lähinnä big bandiin tai akustiseen touhuun. Sulkapalloa, jousiammuntaa tai futista olisi hauska käydä pelailemassa ja noita aktiviteetteja saattaa tullakin vielä tarkastettua jossain vaiheessa. Kaikkea vapaa-aikaa en niiden kanssa halua kuitenkaan viettää.

Tuleva viikonloppu tuo jälleen uuden taifuunin Japaniin, joka tällä kertaa onkin vuoden rankin tapaus maailmassa tänä vuonna. Vähälle suunnittelulle muutenkin jäänyt viikonlopun patikointi retki muutaman tunnin junailun päässä jäänee siis tekemättä, vaikka ennusteen mukaan taifuuni saapuu Osakan vaikutuspiiriin vasta maanantai aamuna. Tuntuu, että nämä taifuunit varta vasten tähtäävät aina viikonloppuisin paikalle (maanantaikin ensi viikolla olisi vapaapäivä).

Havaintoja:
-”Ison” miehen ongelmia Japanissa. Koulun huonekalut on suunniteltu hobiteille ja kääpiöille joten tunneilla on vähintäänkin epämukavat oltavat jalkojen niukin naukin mahtuessa pöydän alle. Bussissa istumaan päästessä saakin istua polvet leukaa vasten.
-Kuunpimennys. Enpä ollut ennen mokomaa nähnyt. Ihan siistin näköinen kyllä, vaikkei mikään maailmaa mullistava näky kuitenkaan.

-Useampi ihminen on jo kysynyt, että eikö mulla ole kylmä kun kuljen ”vain” t-paita shortsit –yhdistelmällä. Kaikille olen vain todennut, että minulle tämä on kesä lämpöjen ollessa ympäri vuorokauden yli kahdenkympin. Pidetään pohjoisten ihmisten urbaanilegendoja yllä.

6 kommenttia:

  1. Jospa perustaisit sinne rennon letkeän Reinofutisliigan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tossuja saada täältä päin aika heikosti ikävä kyllä.

      Poista
    2. Vientiponnistuksia!

      Poista
    3. Alustava markkinointi on käynnissä! Käytän tossuja dormissa sisäkenkinä :)

      Poista
  2. Kun ne kysyy onko kylmä niin muista kertoa niille kans että oot viikinki ja meet koiravaljakolla kouluun kotimaassas

    VastaaPoista