22.9.14
Hiljainen
päivä jälleen takana päin. Aamu hurahti aika paljolti blogia kirjoitellessa.
Päivällä menin Samin, Carlin (svenska) ja Renén kanssa kouluruokalaan lounaalle.
Vähän erilainen meininki sielläkin Suomeen verrattuna. Tiskiä on n. 30 m verran
ja voit tilata oikeastaan mitä tahansa perinteisiä japanilaisia ruokia laidasta
laitaan, jotka sinulle sitten suureksi osaksi valmiina olevista
kastikkeista/aineksista kootaan. Salaatti punnitaan grammamäärinä ja maksat
mitä syöt. Hinta sitten vaihtelee annoksen mukaan kokonaisuudessaan parista eurosta
viiteen riippuen mitä itsellesi kasaat. Itse söin yhdistetyn aamupalan ja
lounaan (brunssi?!) tenshindon settiä kalliimmasta päästä ja sain varmaan
ensimmäistä kertaa koko täällä olon aikana mahan täyteen. Kuittiin tulostuu
hauskana yksityiskohtana myös ruokasi kalorimäärä (1200 kcal tällä kertaa). Oli
siinä jätkillä ihmettelemistä, että tuollaisia annoksiako vedät
kotopuolessakin. Ehken ihan noin paljoa kuitenkaan, mutta tällä kertaa kyllä
upposi. Carl raukka on keliaakikko ja saapunut maahan, jossa koko
gluteenittomuudesta ei ole kuultukaan, siinä missä ilmeisesti Skandinavian
alueella keliakia on yhdellä prosentilla väestöstä. Genetiikka on jännää
tavaraa. Täällä sitten taas suuri osa ihmisistä on laktoosi-intolerantteja.
Tältä näyttää kouluruokala, useilta osin muistuttaa aika paljon suomalaista vastaavaa. |
Loppupäivän
ohjelma koostui lähinnä vain supermarketissa käymisestä, mikä sekin on yli
kahden tunnin prosessi. Matkoihin kuluu se
tunti vähintään kävellessä ja toinen mokoma kaupassa ihmetellessä, että
mitä syötävää tässä maassa oikein loppupeleissä on. Täällä tutut hedelmät ja
kasviksetkin myydään kappale hinnalla, joka lähentelee summaa, minkä odottaisit
Suomessa maksavasi kilosta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi yksi omena eurolla?
Mukaan tarttui -20% alennustarralla (myöhemmin illalla -50%) valmis-sushi annos
ja ensimmäiset aamupala tarpeet saapumiseni jälkeen; paketti höttöleipää ja
hillopurkki kylkeen. Jospa täällä pikku hiljaa opettelisi kokkaamaankin, vaikka
ruokalakin on seitsemään asti auki. Saattaa olla, että syön siellä vaan kaksi
kertaa päivässä, koska keittiö ei paljoa houkuttele kokkaamaan. Perus
opiskelijaruokaa (aka halpaa) täällä on nuudelit, kananmunat ja tofu. Riisikin
maksaa jostain syystä jättisäkeissä 5€/kg. Hämmentävää. Tässäpä tuli tämmöinen
syömis-updeitti, huomisesta riittää muutakin kerrottavaa koko päivän Kioton
reissusta
Miten ihmeessä saat pidettyä lihakset isoina tofulla?? t. sisko
VastaaPoistaSaa nähdä onnistuuko se edes... Voi olla, että miinus kiloilla reissun nettona mennään. Sali olisi dormin yhteydessä mutta en ole vielä varma saako sitä käyttää itsekseen vai ei.
Poista